Stau la blog ca tot romanul intr-un suflet cu doua camere, partial decomandat

2007-12-22 16:19

de sărbători
     media: 0.00 din 0 voturi

cum crăciunul ne cam bate la uşă, locul treburilor zilnice a fost luat de cumpărături, împărţit cadouri şi urări în toate părţile, pregătiri pentru sărbători şi altele din acelaşi capitol. nimic interesant şi ieşit din comun, dar antrenant şi plăcut ca în fiecare an. cel puţin pentru mine.
pentru că nu se mai întâmplă mare lucru anul acesta întrucât fuziunea s-a făcut, bugetul s-a votat, domnul băsescu şi-a făcut norma de referendumuri, iar noi trăim din ce în ce mai bine (chiar vorbesc serios) m-am gândit să nu vă mai deranjez anul acesta, decât în cazuri de plictiseală majoră şi nervi încordaţi (ceea ce sper sa nu se întâmple). prin urmare, doamnelor, domnişoarelor şi măi domnilor cititori, mai fideli sau mai puţin fideli, în miros de sarmale şi vin fiert vă doresc sănătate, sărbători cât mai fericite şi un an nou plin de fix ce vreţi voi.

La mulţi mulţi mulţi ani!

2007-12-19 13:43

ce spun alţii despre domnul Crăciun
     media: 0.00 din 0 voturi

vi-l mai amintiţi sper pe domnul Crăciun, nu moşul, ci colegul meu de la Radio Tîrgu-Mureş despre care scriam în urmă cu câteva zile. iată că o colegă de breaslă, corespondent la Mediafax Ela Giurgea (care a lucrat o vreme la Radio Tîrgu-Mureş) vine să completeze ce am spus eu despre stimabilul coleg într-un comment, pe care nu l-am aprobat, ci pe care vreau sa-l public de-a dreptul în acest entry. prin urmare, citez:

Dragă Hegheş, ia barda şi transmite-i următorul mesaj domnului Crăciun: 1. nu ştiu ce concurs ai dat, în general eu sunt o persoană informată, dar tot n-am auzit de organizarea lui. În fine, o să verific din 3 surse... sursa "Crăciun" nu se pune; 2. cine ar avea vreun interes să angajeze pe criterii profesionale, repet, profesionale, unul care scrie în limba română "ptr" (in loc pt), "politica muzicală care mintea ta nu o intelege" ("pe care", că e pronumele în acuzativ), cu virgula între subiect şi predicat ("Rodica, s-a angajat") şi dezacorduri precum "îţi place intonaţia şi dicţia ta" ("plac", nu?) - dar să zicem că nu e singurul; 3. ce interes ar avea o instituţie ca Prefectura să angajeze prin alte "canale" un făcător de playlisturi? devine... muzicală? o ajuta cu ceva? mă opresc aici, pentru ca îmi vine în minte versul "ai o protecţie de fustă?"

domnule Crăciun, în aşteptarea unei replici, vă doresc un Crăciun fericit!

2007-12-18 19:51

accident, călugăr, ATV
     media: 4.33 din 3 voturi

la prima vedere aceste trei lucruri nu ar avea cum să aibă ceva foarte serios în comun. cu toate acestea, aici am aflat că au. merci corinei pentru informaţie.

2007-12-18 15:52

radem, tundem şi epilăm orice
     media: 4.00 din 3 voturi

cam acesta ar fi mesajul reclamei pe care vă invit să o vedeţi aici. poftă la râs, cel puţin la fel ca a mea!

2007-12-17 19:46

cu doctrina la croitor
     media: 0.00 din 0 voturi

Urmărind ultimele mişcări de pe taraba politicii din piaţa societăţii româneşti am ajuns la concluzia că, din păcate, în accepţia liderilor politici români, doctrina e ca o haină. Adică o iei de nouă sau, cel mai des, dintr-un magazin second-hand, o porţi o vreme, după care parcă nu te simţi bine în ea. Fie pentru că ai mai pus nişte kilograme pe burta sondajelor, fie că s-a cam demodat, pur şi simplu nu-ţi mai place. Şi atunci faci ca PD: renunţi la ea. Să nu uităm, bunăoară, că la începutul anilor 2000 partidul cu pricina se bătea cu PSD pe electoratul de stânga, pentru ca mai apoi să o ia către dreapta în direcţia democrată a popularilor europeni. A mai trecut o vreme, PD-ul s-a îngrăşat, a crescut falnic precum Făt-Frumos şi a simţit că şi noua haina îl cam strânge. Prin urmare a ajuns la concluzia că haina trebuie dusă la croitor şi modificată pe alocuri. Croiala era demodată şi avea nevoie de nişte inserţii de material liberal. Zis şi făcut.
Dar nu numai PD este atent la ce îmbracă. Şi ruda lor mai săracă (da, ştiu că nu vă place domnilor PLD-işti, dar aşa e) PLD se uită la tendinţe. La naştere, părinţii Valeriu Stoica şi Teodor Stolojan i-au dăruit nişte scutece liberale. A crescut în câteva luni ca din apă şi fost înscrisă la şcoala ALDE (grupul democraţilor şi liberalilor europeni). Maturizându-se rapid, a ajuns la concluzia că haina liberală nu-i mai vine aşa de bine. Nici o problemă, PLD l-a văzut pe fratele mai mare ce frumos şi-a croit noul costum, s-a dus la acelaşi croitor şi a cerut ceva asemănător. Normal că noua haină nu se potrivea cu uniforma de la şcoala ALDE, dar n-a fost aşa o mare problemă. În fond şi la urma urmei mai sunt şcoli, chiar mai mari şi mai renumite. De pildă PPE, unde deja era înscris şi PD. Acum singura problemă care rămâne de rezolvat este să bagi în acelaşi costum două partide. Imaginaţi-vă că trebuie croite mai multe mâneci, mai mulţi craci la pantaloni, trebuie o talie uriaşă unde să se simtă bine fiecare... nu-i uşor oricum. S-a mai încercat în 2004 o croială de genul acesta, dar n-a ţinut aţa, tiparul n-a fost mulat bine pe actorii principali, ce mai... costumul a fost un eşec. Acelaşi croitor vrea însă acum să demonstreze că ideea costumului pentru două persoane e una viabilă. Noi îi urmăm succes şi aşteptăm să vedem rezultatul.

P.S. editorial publicat în săptămânalul "Punctul" nr. 148 care va apărea în varianta electronică şi aici, dar abia miercuri.

2007-12-17 14:17

din capitolul "iarna nu-i ca vara"
     media: 0.00 din 0 voturi

ca şofer obişnuit să circul zi de zi prin oraş nu pot să nu mă minunez, acum că a venit iarna cu zăpadă şi tot restul tacâmului ce ţine de ea, cât de stângaci se mişcă autorităţile în ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor. dacă aţi avut norocul să circulaţi vineri noaptea când era ninsoarea în toi, aţi fi văzut... sau mai bine zis aţi fi vrut să vedeţi maşinile de deszăpezire în trafic. ceea ce s-a întâmplat, dar mult prea puţin. aşa se făcea că şi pe bulevardele mari zăpada a apucat să se bătătorească, spre groaza şoferilor. s-a ajuns acolo încât unii taximetrişti nu se încumetau să treacă peste deal pe strada papiu, ceea ce nu e tocmai în regulă. vina, ca de obicei, e împărţită:
1. dacă vă uitaţi la cauciucurile şoferilor veţi vedea că sunt încă destui care circulă cu gume de vară (inclusiv eu, din lipsa banilor, am cauciucuri all-season).
2. firma care asigură deszăpezirea face treaba asta mai mult decât de mântuială.
3. legea românească care reglementează problema în cauză, modificată anul trecut, este mai mult decât permisivă cu respectivele firme. dacă aveţi curiozitatea să o citiţi vă veţi cruci...
şi uite aşa... ne trezim că ieşim în trafic precum patinatorii pe gheaţă. mult mai puţin graţioşi însă.

pe de altă parte, iubesc atât de mult iarna cu zăpadă, când totul se îmbracă în alb, încât nu numai că nu dau importanţă problemelor generate de nea, ci mă bucur de-a dreptul când pic într-un blocaj de trafic şi am timp să stau la căldura din maşină şi să mă uit la "nebunia de iarnă". o iubesc, ce mai...

2007-12-15 18:48

pauză publicitară
     media: 0.00 din 0 voturi

am primit astăzi de la o prietenă un link spre un spot video făcut pentru vw phaeton. o reclamă ceva mai altfel, foarte drăguţă pe care o puteţi vedea aici.

2007-12-14 19:33

ghişeul unchiului Tom
     media: 4.00 din 1 vot

am primit de curând prin poştă o scrisoare de la direcţia generală a finanţelor publice prin care am fost înştiinţat că, după ce statul m-a impozitat după ureche ar trebui să primesc înapoi 250 de lei, bani care trebuia să-i ridic obligatoriu astăzi (dacă se întâmpla ca astăzi să fiu în străinătate, domnule stat, ce te făceai?). m-am luat frumos şi m-am dus la trezorerie ca să-mi ridic banii. cum nicăieri nu scrie exact ce şi cum trebuie să faci, m-am dus la primul ghişeu care mi-a ieşit în cale şi am întrebat. o doamnă mi-a zis că nu ştie exact, dar să mă duc să întreb la un ghişeu de vizavi. acolo era o coadă de vreo 5 oameni (carea aveam să aflu peste aproximativ 20 de minute că nu s-au mişcat deloc). m-am pus şi eu la coadă, iar după cinci minute de nemişcare am întrebat la un ghişeu de lângă acesta, în dreptul căruia stăteam la coadă. doamna m-a îndrumat către ghişeul opt. m-am dus la ghişeul opt care era închis, dar pe care era lipit un anunţ cum că dacă am ceva treabă de rezolvat acolo să mă duc la ghişeul şapte. la ghişeul şapte, după o aşteptare cât de cât rezonabilă mi s-a spus că trebuie să mă duc pe coridorul acela din stânga, la camera o sută şi ceva. bat la uşa respectivă, intru, îmi expun problema, iar un domn spune că nu aici trebuia să bat, ci cu o cameră mai încolo, iar el va veni imediat să mă servească. într-adevăr nu a trecut nici două minute şi m-a servit, în sensul în care mi-a luat o hârtie din mână şi mi-a înapoiat două, îndrumându-mă la casieria numărul patru, din încăperea în care intrasem prima dată. m-am îndreptat într-acolo, de unde, după o aşteptare de vreo 15 minute mi-am luat bănuţii şi m-am dus în treaba mea.

2007-12-13 22:09

cum nu am fost concediat
     media: 4.67 din 3 voturi

mi-au sunat telefoanele astăzi în timpul şedinţei în batjocură. pe majoritatea dintre dumneavoastră, cititorilor, v-am lămurit, fie pe messenger, fie telefonic. ca să fie clar pentru toată lumea, trebuie spus că a fost mai degrabă o discuţie, o confruntare, dezbatere pe alocuri, schimb de principii şi idei. fireşte că fiecare a venit cu argumente pro sau contra, după caz, pentru a susţine sau a combate demersul meu (fie vorba între noi, e cam mult spus demers). rezultatul e că nu am fost dat afară, în ciuda zvonurile răspândite de domnul crăciun, care dădea sigură îndepărtarea mea de la radio. concesia făcută de mine e că, de acum înainte, toate problemele legate de viaţa radioului, pe care vi le voi supune atenţiei, vor fi semnalate prima dată doamnei director mirela moldovan. în traducere "jurnalistică", trecem de la editorial la reportaj-anchetă, unde va putea şi dânsa să vină cu un punct de vedere. probabil, din punctul dânsei de vedere, acest lucru înseamnă că nu voi mai "ataca" imaginea radioului. afirmaţie cu care, de altfel, nu am fost de acord. nu am atacat direct radioul ca instituţie, ci am tratat probleme punctuale. în ce măsură asta va avea repercusiuni asupra mea... rămâne de văzut.
încă o problemă pe care vreau să o precizez clar: nerezolvarea problemelor semnalate nu poate fi pusă în cârca doamnei director moldovan. motivul pentru care domnii care consumă alcool peste limita bunului simţ în radio sau cei incompetenţi nu sunt daţi afară ţine mai degrabă de legislaţia şi drepturile obţinute pentru angajaţi de sindicatul din radio. ceea ce face ca procedura de demitere a unui angajat să fie aproape imposibil de pus în aplicare în realitate. nu că asta ar fi în regulă, dar simt nevoia să precizez mai bine. cum se poate rezolva asta? trebuie schimbată legislaţia, cu iritarea puternică a sindicatelor, care nu vor face nici o concesie în acest sens. în fond, sindicatul e format şi din ei, beţivii şi incompetenţii, cărora fireşte că le convine să presteze într-un loc de muncă stabil şi bine plătit (a nu se generaliza chestiunea cu sindicatul, ca văd că există înclinaţia asta). cum asta nu se va întâmpla prea curând, iată şi luarea mea de poziţie care să pună un strop de presiune şi pe ei, cei care au ajuns să se creadă intangibili, cu un soi de imunitate chiar.

2007-12-12 20:08

cum voi fi concediat
     media: 3.67 din 6 voturi

iată că ceea ce scriu eu aici si aici pe blog a ajuns şi pe monitoarele de la prefectură. unul din cei care a citit postarea despre stimabilul domn coleg cristian craciun este fix domnul cristian crăciun. când a auzit, a pus mâna pe telefon, a sunat-o pe directoarea radio tîrgu-mureş doamna mirela moldovan şi i-a explicat toată povestea. urmarea este că s-a convocat o şedinţă cu reporterii mâine, la care, cel mai probabil, voi fi concediat. cu amănunte, urmează să revin în cursul zilei următoare.

2007-12-12 15:30

descoperire monumentală
     media: 0.00 din 0 voturi

doctorii, după cum ştim, nu stau şi dorm. lucrează la tot soiul de cercetări, care mai de care mai curioase. ultima descoperire este cu adevărat monumentală. mai multe detalii, prin care dumneavoastră doamnelor şi domnişoarelor, puteţi să aflaţi adevărul din spatele unor gesturi pe care le treceţi la categoria "birjăreşti" puteţi afla dând un click aici.

2007-12-12 14:55

cum să te laşi de fumat în 5 minute
     media: 0.00 din 0 voturi

astăzi am găsit cea mai rapidă metodă pentru a te lăsa de fumat. asta dacă: 1.fumaţi şi 2.vreţi să vă lăsaţi de fumat. pentru că la mine 1 e valabil, iar 2 nu. revenind, m-am dus la stomatologie ca tot omul care are lucrări serioase de infrastructură prin propria cavitate bucală. cum ziceam că e ceva serios, a fost nevoie şi de anestezice care mi-au cam paralizat o jumătate din gură cu buzele aferente. ei, când am ieşit de acolo, bucuros că am scăpat, mi-am aprins şi o ţigară aşezat fiind la o cafea. unu la mână ca aproape am deformat ţigara atât de stângaci eram cu trasul din ea şi doi la mână că era să-mi beau cafeau pe bluză în jos. concluzie: dacă doriţi să vă lăsaţi de fumat, mergeţi la orice medic stomatolog şi cereţi o anestezie. nu numai că nu veţi mai simţi nici o durere de dinţi, dar nici nu veţi mai putea fuma ca înainte.
dezavantaje: efectul anesteziei durează doar 3-4 ore, iar în acest timp, dacă nu sunteţi atenţi, riscaţi să daţi cu balele de pământ (ceea ce nu e o privelişte tocmai plăcută pentru cei cu care staţi de vorbă).

2007-12-11 22:09

la radiooo
     media: 0.00 din 0 voturi

dacă tot am început serialul cu întâmplările din radio, cred că ar fi păcat să nu vă povestesc ce tocmai am văzut. intram acum câteva minute pe poarta instituţiei şi dau peste trei stimabili colegi care tocmai ieşeau. sprijiniţi unul de altul, ba luaţi pe după gât, ba de mână ca îndrăgostiţii... cum puteau fiecare. spun cum puteau, pentru că nu prea puteau, băuţi bine fiind. cică erau ziua unuia dintre ei... ba nu, a doi dintre ei... ba nu că o să fie şi ziua celui de-al treilea. mă rog, oricum băieţii aveau motive serioase să sărbătorească cu sticla de băutură alături. ceea ce au şi făcut. dacă tot e instituţie publică radioul la care lucrez eu, vă propun un exerciţiu de imaginaţie: cum aţi fi reacţionat dacă vedeaţi că aceeaşi întâmplare i-ar fi avut ca protagonişti pe trei angajaţi ai prefecturii?

2007-12-10 16:22

culmea incompetenţei
     media: 0.00 din 0 voturi

am mai scris în cadrul blogului aici de faţă despre cloaca de oameni incompetenţi adunaţi sub acelaşi acoperiş călduţ al radioului public. nu vreau să generalizez şi să spun că toţi se încadrează în tiparul acesta. de asemenea, nu vreau să credeţi că cei despre care spun că sunt incompetenţi se rezumă doar la atât. şi am să vă dau un exemplu: stimabilul coleg domnul cristian crăciun este însărcinat cu realizarea playlist-urilor cu muzică pentru diferite emisiuni. inclusiv cea pe care o coprezint alături de o colegă. domnul crăciun nu numai că nu ne aduce nouă ultimele noutăţi din muzică, dar le ia şi pe cele pe care le aducem noi şi le foloseşte la celelalte emisiuni. n-ar fi o problemă, în fond suntem colegi şi ne ajutăm. ce e o problemă e că nici playlist-urile care trebuie să le facă, cu tot cu muzica adusă de noi, nu le face chiar întotdeauna. aşa se face că matinaliştii îşi umplu singuri respectivele liste. hai să zicem că nici asta nu ar fi o problemă. ce deja este o problemă e că domnul crăciun a reuşit să se angajeze şi la prefectură. primul pas a fost relaţia sa cu fiica unui consilier judeţean liberal. cum şi prefectul provine din acelaşi partid... n-a fost un atât de mare efort ca şi domnului crăciun să i se găsească o slujbă în administraţie. astăzi, când vedeam maşina prefecturii că vine la radio să-l ridice pe domnul coleg pentru a-l duce la celălalt loc de muncă, stăteam şi mă întrebam aşa: dacă domnul crăciun nu este în stare să gestioneze nişte playlisturi oare cum se va descurca în iţele administraţiei?

2007-12-10 12:01

aberaţia de luni dimineaţă
     media: 0.00 din 0 voturi

m-am uitat aseară la un film drăguţ pe protv (în paranteză fie vorba, nu cred că am mai văzut un film bun pe protv de ani de zile) care se termina cu replica: în tot acest timp ai văzut doar ce am vrut eu să vezi... sau ceva de genul.
revenind la ce vreau să scriu eu aici, mă întrebam aseară înainte să adorm cum s-ar putea înţelege dulcea domnişoară moldova, cu dealurile, pădurile, vinul ei de cotnari, misticismul mănăstirilor şi contrastul puternic dat de discrepanţele ei cu domnul ardeal, rezultatul unei ciocniri dintre două popoare, cu dulcele său stil molcom şi visător?

2007-12-09 14:54

tuning şou
     media: 0.00 din 0 voturi

ca tot şoferul care se mai visează uneori la volanul unui bolid cu o herghelie de cai putere sub capotă, m-am dus şi eu ieri la tuning-show-ul organizat în acest sfârşit de săpătmână la sala polivalentă. sincer să fiu nu mă aşteptam să fie mare lucru, însă aştetările mi-au fost date peste cap de realitate. nu numai că nu a fost mare brânză, dar a fost chiar penibil pe alocuri. spun asta pentru că am avut supriza să dau la eveniment de: maşini cu vopsea zgâriată, interioare murdare, un bord lipsă la una din maşini, maşini absolut deloc modificate, fete de 17 ani durdulii cocoţate pe capote, veşnicii domni care se pozează cu duduile respective şi prea puţine maşini la care să se fi modificat într-adevăr ceva în mod substanţial. cireaşa de pe tort a fost furnizată de un domn care şi-a modificat un Logan 1.4 mpi şi a ţinut să arate asta unui oraş întreg. despre raţiunea de a modifica o astfel de maşină... mai bine nu comentez.
partea bună e că la tuning şoul de la polivalenta mi-am găsit jumătatea. e draguţă, sexy chiar, subţirică (chiar ultra subţirică dacă te uiţi din profil), lucrează în presă şi am găsit-o citind un ziar. după ziarul pe care-l parcurgea am tras concluzia că e şi unguroaică, ceea ce e bine. singura problemă este că, deşi îmi zâmbeşte tot timpul, până acum nu mi-a spus nici un cuvânt. o fi ceva legătură aparte între noi. mai jos, în premieră mondială, cât şi naţională şi nu în utlimul rând locală, v-o dezvălui în această poză...

2007-12-07 21:51

ţara în care totul se inaugurează (III)
     media: 0.00 din 0 voturi

sper că entry-ul de faţă va fi ultimul în care voi face referire la evenimente atât de penibile precum cel cu microbuzele. nu m-am dus, şi bine am făcut, în schimb am văzut imaginile filmate de antena 1 la eveniment. ei, vreau să vă spun că o chesti de atâta prost gust cum a fost cea organizată de Prefectura Mureş (mai nou, în mod oficial, se numeşte Instituţia Prefectului Judeţul Mureş - sună cam antigramatical, nu?) destul de rar mi-a fost dat să văd. o armată de oameni stăteau frumos aranjaţi într-un careu, întocmai ca cel care se face în fiecare şcoală la început de septembrie, doar că aici, pe lângă copiii zgribuliţi de frig, erau şi cei 28 de primari care veniseră să-şi ridice microbuzul. o parte din copii erau îmbrăcaţi în port popular, o parte au fost puşi să cânte. ce mai... era exact ca pe vremea celui mai iubit fiu al poporului. în rolul principal juca de astă dată domnul prefect Ciprian Dobre, dând o reprezentaţie de zile mari, cum mai nou văd că doar el şi domnul Florea mai dă. credeţi-mă că eu, uitându-mă la ştire, m-am îngreţoşat de toată poza asta în care domnul prefect zâmbea cât îl ţinea gura în timp ce înmâna cheie cu cheie fiecare microbuz. înţeleg că e perioada de precampanie electorală, înţeleg şi că politicienii trăiesc de pe urma imaginii, dar un eveniment de atâta prost gust nu voi putea niciodată înghiţi. totuşi aş dori să le transmit domnilor (şi, de ce nu? şi doamnelor) care se mai gândesc să facă aşa ceva, ca pe viitor, la astfel de defilări, să împartă participanţilor şi lămâi. taie greaţa şi elimina gustul amar.

2007-12-07 16:41

domnilor, jos pălăria!
     media: 5.00 din 3 voturi

astăzi am avut plăcerea să iau parte la tot soiul de evenimente, care mai de care mai înălţător, dacă e să fi consultat lista participanţilor. dacă e să te întorci cu picioarele înapoi pe pământ, o singură chestia m-a impresionat cu adevărat. este vorba despre un protest al unor oameni simpli nemulţumiţi că Librăria "Romulus Guga" din centrul oraşului se desfiinţează. pentru necunoscătorii oraşului, librăria despre care povestesc eu aici este unul din simbolurile Tîrgu-Mureşului şi, fără îndoială, cea mai reprezentativă librărie a oraşului. vorbind despre desfiinţare, eu am luat partea omului de afaceri în proprietatea căruia se află. dacă nu scoate profit şi are o ofertă mai bună pentru închirierea spaţiului (aflat de altfel în plin centrul oraşului) e absolut normal să-l închirieze pe o căruţă de bani mai mare. ne place, nu ne place... acestea sunt regulile capitalismului.
ce m-a impresionat a fost însă un protest al unor tineri, care astăzi s-au postat în faţa librăriei, fiecare cu câte o carte în mână şi s-au pus să facă ce ştiu ei mai bine: să citească. au scris pe o bucată de carton că acesta este un mijloc paşnic de a protesta împotriva desfiinţării librăriei şi şi-au văzut de treabă câteva ore bune. respectiv de citit. domnilor, acesta este, în opinia mea, un mod absolut admirabil de a lua atitutine într-o astfel de situaţie. fără urlete, blocaje de trafic, pichetări de instituţii, înjurături şi alte nebunii. în faţa lor, cu deosebită admiraţie, dacă aş fi avut, mi-aş fi scos pălăria.

2007-12-06 20:40

cu adanca tristeţe...
     media: 0.00 din 0 voturi

...în suflet vă anunţ pe această cale decesul unei fiinţe speciale, care a încetat astăzi din viaţă în urma unui tragic accident de circulaţie petrecut în faţa sediului Radio Tîrgu-Mureş. Rex, care domicilia de 11 ani în curtea radioului, un câine cu adevărat special (în sensul că nu putea fi încadrat la nici una din rasele cunoscute de omenire) a ieşit astăzi din curte nu s-a asigurat la momentul în care a păşit pe partea carosabilă, iar şoferul maşinii nu a mai putut evita impactul. în memoria celui mai radiofonic patruped din Tîrgu-Mureş vă propun să păstrăm un moment de reculegere.

2007-12-06 16:54

bal
     media: 4.33 din 3 voturi

m-am decis în cele din urmă să nu dau curs invitaţiei de a vedea o expoziţie de microbuze şcolare, toate la fel de lungi, galbene şi noi. în schimb am un alt anunţ pentru voi, cei mai studenţi din fire sau mai aproape de viaţa studenţească, deci şi de distracţie şi voie bună. acesta sună cam aşa:

Miercuri 12 decembrie - Balul Bobocilor UPM - Teatrul Naţional începând cu orele 17:00, after party în Cuba. Invitaţi Speciali - 3 Sud Est. Preţul unui bilet este de 18 lei. Biletele se găsesc începând de astăzi în vânzare la Liga Studenţilor din Universitatea "Petru Maior" sala A011(clădirea de pe str. N Iorga) sau la standul special amenajat pe holul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative (str. Livezeni nr. 69).

asta dacă vă interesează. dacă nu... eventual puteţi să mergeţi să vă bateţi joc de 3 Sud Est.

2007-12-05 19:39

viaţa la bloc văzută de pe blog
     media: 0.00 din 0 voturi

astăzi e una din puţinele zile în care la ora 17 sunt acasă. este deci o zi oarecum fericită din acest considerent. m-am aşezat frumos la birou cu gândul să scriu ceva, mi-am adus chiar şi un pahar cu apă şi o ciocolata ca să am tot ce-mi trebuie la îndemână. ba mai mult, contrar a tot ceea ce aţi crede, m-am şi apucat de lucru. la fel ca şi nişte muncitori din apartamentul de deasupra mea. taie cu flexul, bat cu ciocanul, îndreaptă ţevi... mă rog, e o adevărată plăcere să-i asculţi. sătul fiind de aceste plăceri după o perioadă de 3-4 luni în care aceeaşi vecini ai mei au tot renovat la apartamentul cu pricina, azi m-am hotărât să le acopăr zgomotele cu AC/DC - Hells Bells dat la maxim. si cand spun la maxim nu glumesc. au mers boxele cat au putut. dupa o astfel de portie de muzică, vecinii mei (manelişti din fire) s-au mai calmat.

2007-12-05 19:16

ţara în care totul se inaugurează (II)
     media: 0.00 din 0 voturi

a da nişte microbuze în folosinţă nu mai e ce a fost o dată. după ce spuneam în prima parte a zilei că Inspectoratul Şcolar Judeţean m-a invitat la darea unor microbuze în folosinţă şi m-am mirat cum de poate cineva să inaugureze (sau să dea în folosinţă, că nici nu ştiu care e termenul pentru acest eveniment festiv) nişte microbuze, iată că o altă instituţie, pe care o credeam ceva mai serioasă (dar nu cu mult), îmi trimite mesaj pe telefon (că ei aşa obişnuiesc). deschid şi citesc:

Joi, 06.12.2007, ora 13:00, în faţa Sălii Polivalente va avea loc predarea celor 28 de microbuze destinate transportului elevilor. Cancelaria Prefectului.

iniţial eram ferm convins că nu voi participa nici în ruptul capului la un eveniment atât de tâmpit. acum, când văd că domnii glumeţi din administraţie continuă cu poanta asta, stau şi mă gândesc dacă totuşi n-ar fi mai bine să mă duc. în fond, sunt curios unde vor pune panglica, dacă vor pune sau nu panglică de fapt, ce vor spune în sforăitoarele discursuri de tip "cât de mult bine am făcut noi învăţământului de când suntem la putere", cum vor motiva convocarea presei la o expoziţie de microbuze (că-n fond şi la urma urmei asta va fi)? până mâine la ora 13 mai am timp să mă gândesc.

2007-12-05 16:51

strâns de una, de alta...
     media: 0.00 din 0 voturi

în primul rând...
Doi ardeleni intră într-un bar. Ion îl întreabă pe Gheorghe:
-No, mă, ce eşti aşe de supărat?
-Apăi mă, abia aştept să ajung acas să-i rup chiloţii muierii... tăt praf să-i fac.
-Dapăi ce-ai mă cu chiloţii muierii?
-Apăi mă, aşe mă strâng de abia mai pot mere pe stradă cu ei.

iar în al doilea rând...
...vorbesc astăzi cu un domn director de vânzări de la Aliat ca să-l întreb care sunt reducerile de sezon:
...-Păi avem reducere 3.240 de euro la Clasa E, 1370 de euro la Clasa A, la Grand Cherokee 3000 de euro, la Chrysler 300 C 2.000 de euro, la Dodge Caliber 2.000 de euro...
-Cam acestea ar fi?
-Atât, că nouă nu ne mai rămâne nimic.

şi încă una de ultimă oră...
dacă aveţi ceva afaceri imobiliare de rezolvat şi nu vă mai ajută niciuna din agenţiile pe care le ştiaţi... daţi un click aici mânca-v-aş

2007-12-05 12:44

ţara în care totul se inaugurează
     media: 0.00 din 0 voturi

primesc de câteva minute un e-mail de la onor instituţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş (de altfel una din cele mai nereformate şi înapoiate instituţii de pe plaiurile mureşene, unde şefului i se spune "generalul" şi la care directorii de şcoli vin de fiecare dată cu inima cât puricele când trebuie să rezolve câte o problemă). buuuun. ia să vedem ce doresc inspectorii într-ale educaţiei să ne anunţe:

Maine 6.12.2007, ora 13,00, in fata Salii Polivalente Tg. Mures, are loc predarea microbuzelor scolare.
Inspector scolar pt. imagine
prof. Adina Pui
Tel: 0265-217007, Mobil: 0730040274
E-mail: imagineisj@yahoo.com, imagine@edums.ro

aşa. acum vă rog eu frumos să căutaţi o ţară mai civilizată decât a noastră (şi cred că vă puteţi uita şi la cele mai puţin civilizate) în care se face mare tamtam şi eveniment cu presa pentru predarea unor nenorocite de microbuze. microbuze cu care de altfel primarii îşi fac în neştire campanie electorală, mai mobilizează electoratul... mă rog, fiecare cu ce are de rezolvat prin ograda proprie. aştept cu înfrigurare inaugurarea vre-unei toalete recent reabilitate, tăierea pangicii inaugurale de la pivniţa instituţiei, precum şi predarea noii cafetiere.

2007-12-05 11:37

linişte, vă rog!
     media: 0.00 din 0 voturi

aseară mă uitam la emisiunea domnului mircea badea dintr-o poftă de râs care mă răscolea. am dat pe antena 3, iar el tocmai citea nişte articole, nu mai reţin din care ziar, despre nişte domni ieşit din comun de nesimţiţi. erau doua povesti: una despre nişte locatari ai unor vile din vecinătatea aeroportului Băneasa, care s-au săturat să mai audă avioanele cum decolează şi aterizează şi vor acum să li se mute aeroportul în altă parte. revoltat nevoie mare, pe bună dreptate, badea îi întreba în stilul caracteristic daca nu cumva aeroportul fusese primul acolo şi nu violacele lor. aceeaşi poveste s-a repetat cu grădina zoologică din bucureşti, unde alti nesimtiti intreaba cand se vor muta animalele întru liniştea şi pacea lor.

trecând peste toată revolta din cauza nesimţirii ălora, mi-a cam căzut faţa când m-am gândit altcumva. ieri, pentru a ajunge de la intrarea în bucureşti în centru îti trebuiau trei ore. vineri, cand a nins la tîrgu-mures, un drum pe care îl fac cu piciorul în 15 minute l-am făcut cu maşina în 30 de minute. faceţi o mică probă: puneţi mâna pe o hartă aiurea şi alegeţi-vă un drum naţional la întâmplare din ţărişoara asta într-o zi când ninge (nu neaparat torenţial). îndreptaţi-vă într-acolo şi experimentaţi circulaţia bară la bară. problema nu mai e neaparat acum că avem drumuri proaste. pur şi simplu nu avem. îmi amintesc că pe la începutul anilor '90 maşinile erau încă destul de rare. ne uitam la televizor la câte-un ambuteiaj de prin cine ştie ce ţară vestică şi credeam că aşa ceva nu se va întâmpla la noi niciodata. tot am dormit cu capul între urechi, şi noi şi autorităţile, şi între timp au ajuns ambuteiajele să ne închidă. s-au perindat pe la ministerul transporturilor tot soiul de personaje, unul mai dubios decât celălalt, n-au făcut nimic (în afară de bani), iar drumurile au rămas fix aceleaşi. dacă m-aş apuca acum să găsesc drumuri NOI (adică din rândul celora care n-au existat înainte de 1989) mi-ar fi tare uşor. spre exemplu, în judeţul Mureş există, din cunoştinţa mea, unul singur. pur şi simplu, când mă gândesc acum la chestia asta, îmi vine să-i strâng de gât pe toţi traian băseştii, miron mitrii, ludovic orbanii & the rest. dar nu pot pentru că unul are imunitate, domiciliind la cotroceni, altul face bani şi acum din asfaltare, altul doarme prin băncile parlamentului şi tot aşa. pot însă să mă revolt şi să vă spun şi vouă. ceea ce iată că tocmai am făcut.

2007-12-04 22:17

anunţ important pentru naţiune
     media: 0.00 din 0 voturi

tot am primit azi pe mess chestia asta şi mă gândeam că şi la mine s-ar potrivi de minune. prin urmare, vă redau în continuare mesajul cu pricina:

Vă informez că, începând de mâine, sunt dispus să vă primesc cadourile de Crăciun. În felul acesta sper să poată fi evitată aglomeraţia din preajma sărbătorilor şi statul la coadă pentru a mi le înmâna. Mulţumesc pentru întelegere, vă aştept!

2007-12-04 18:23

azi umblam prin centru...
     media: 0.00 din 0 voturi

...şi cum umblam, m-am întâlnit cu cineva care a intrat într-un magazin cu pâine şi alte de-ale gurii. la intrarea scria orarul, iar deasupra lui, cu litere de-o şchioapă: "Program de vară".

...şi cum umblam, am ajuns şi la biblioteca judeţeană, secţia de carte tehnică (între noi fie vorba, căutam nişte lucrări de comunicare, deci nu tocmai tehnică în adevărata putere a cuvântului, dar întracolo am fost îndrumat). care secţie tehnică a bibliotecii are program astăzi, afişat la prima intrare, de la 12 până la 20. doar că la 12 nu era nimeni încă venit. a venit o bătânică abia pe la 12 şi 20, iar când am urcat către sala unde era adăpostită de fapt toată nebunia, pe uşă dau de o altă supriză: program de la 9 la 20.

...şi cum umblam, trebuia sa mă întâlnesc cu un domn al cărui principală ocupaţie este medicina, iar în timpul liber politica. sau invers?! mă rog... îl sun să-l întreb dacă ne putem vedea zece minute şi zice că se poate, dar să vin la el la clinică. îi spun că ajung în 15 minute, iar el zice că e bine. mă duc, ajung după vreo zece minute (şi prietenii mei ştiu că sunt punctual şi nu mint, deci pot să garanteze) găsesc uşa, bat, dau să intru, dar surpriză: era încuiată. până la urmă s-a lămurit... l-am sunat şi mi-a spus că era cu prima tv într-un interviu şi deaia încuiase.

2007-12-03 15:10

iarăşi mă iau de domnul primar
     media: 0.00 din 0 voturi

să mă scuze domnia sa Dorin Florea, dar iarăşi ţin să vă redau o parte din vitejeştile sale acţiuni de înfrumuseţare a oraşului. în cazul aici de faţă, pot să-mi explic ideea sa doar ca fiind preluată de la colegul său de partid domnul primar al capitalei Adriean (nu, că am scris bine, aşa se scrie, cu "e") Videanu, care şi-a făcut un prost obicei de a schimba, la o anumită perioadă de timp, bordurile şi trotuarele, fie că trebuie fie că nu. eh, revenind la Tîrgu-Mureş, trebuie spus, pentru că tare mă mănâncă bugetul plin cu bani publici, că domnia sa a hotărât să schimbe trotuarul din faţa Primăriei. trotuar care de altfel se afla într-o stare chiar bună, se potrivea cu restul trotuarelor din centru (pavat fiind cu renumitele dale care au ajuns modă naţională), deci nu avea nevoie de o resuscitare. dar aşa s-a gândit domnul primar că ar fi mai bine să renunţe la banalele dale de beton şi să treacă pe sistemul celor de granit. prin urmare a schimbat trotuarul, a schimbat şi pavajul parcării din faţa Primăriei şi a mai întins şi un strat de asfalt pe straduta din faţa aceleiaşi Primării. nu că ar fi fost nevoie, dar dacă tot s-a apucat omul de lucru să-l facă... degeaba, dar până la capăt. şi uite aşa o altă tranşă de bani s-au cheltuit aiurea... cioncidenţă sau nu, fix în timpul unui an electoral.


 
Termeni si Conditii de Utilizare