Stau la blog ca tot romanul intr-un suflet cu doua camere, partial decomandat

2008-03-17 21:09

analiza obsesiei
     media: 3.75 din 4 voturi

dragi elevi, la lecţia de astăzi vom analiza o obsesie. cum vine asta? păi staţi aşa că abia am început... răbdare şi ajungem şi la subiect. până una alta să ne înţelegem ce e cu obsesiile acestea. e vorba de obsesii muzicale, care vin, dau toată muzica din playlist afară şi rămân cel puţin câteva zile, după care se duc în treaba lor. acum e la rând pasărea colibri cu a lor lăptărie a lui enache, pe care dacă n-aţi ascultat-o din postarea trecută vă mai invit o dată să o ascultaţi dând un click aici ni.
buuun... să trecem la subiect:

Iti amintesti, se inserase,
Umblam pe starzi intortocheate,
Mergeam firesc pana la urma
La Laptaria lui Enache .

deci un tip uşor trecut de jumătatea vieţii îşi aminteşte ce meseriaş era el când umbla cu blugi rupţi, cu plete, seara, la birt să se îmbete ca porcu... pardon, ca un om romantic ce era el romantic când era el tânăr. mai departe...

Iubito, hai, prin poarta noptii,
Sa trecem si-o sa-mi dai dreptate,
Sa stam macar un ceas sau doua,
La Laptaria lui Enache.

aici deja îşi aduce aminte că era cu femeia lui, o dă în romantisme siropoase gen "poarta nopţii", dar după câteva dulcegării de genul acesta îşi revine, îşi aduce aminte de rostul şi de locul său în această lume, aşa că dă fuga dinnou la birt.

Habar nu am, habar nu ai,
Ca timpul trece, se prea poate,
Pana la ziua sa ramanem,
Deci iarasi suntem pusi pe fapte.

constată că dacă bei timpul zboară ca naiba. nu-şi mai dă seama dacă e vorba despre orele de la birt, ori despre anii petrecuţi alături de femeia pe care, a dracului să fie, dar tot o iubeşte bă! normal... ajung la partea cu făcutul dragostei: "iarăşi suntem puşi pe fapte"

Iti mai spuneam din cand in cand,
C-o sa ma pierd cu tine-n noapte,
Dar tot ne-oprim sa bem o bere,
La Laptaria lui Enache.

îşi aduce aminte ce povesteau ei în timp ce făceau dragoste, după care-şi aminteşte de eterna şi fascinanta bere din lăptărie.

Erai usor infiorata,
E-adevarat, trecuse anu',
O, Doamne, cat de mult doreai
Sa cante Johny Raducanu.

aici deja femeia lui contabilizează tot mai mulţi ani, ceea ce înseamnă că îmbătrâneşte, ceea ce nu e prea bine. tot aici îşi aduce aminte că-n tinereţe le plăcea johny raducanu.

Habar nu am, habar nu ai,
Ca timpul trece, se prea poate,
Pana la ziua sa ramanem,
Deci iarasi suntem pusi pe fapte.

idem treaba cu dragostea.

Habar nu am, habar nu ai,
Ca timpul trece, se prea poate,
Pana la ziua sa ramanem,
Deci iarasi suntem pusi pe fapte.

idem

La umbra ochilor tai mari,
Sa stau s-ascult e-o sarbatoare,
Am reusit s-avem un loc
Si asta este o mirare.

asta e partea care-mi place cel mai mult, când în sfârşit îmbătrâneşte şi el destul încât să se maturizeze (coacă la minte), motiv pentru care reuşeşte şi el să fie un romantic desăvârşit. treaba cu "la umbra ochilor tăi mari să stau s-ascult e-o sărbătoare" e de mare fineţe.

Si fiindca te doresc prea mult
Si casa mea nu-i prea departe,
Te iau de mana si te duc
Din Laptaria lui Enache.

partea proastă e că, bătrân fiind, uită pentru câteva minute de sfânta bere din lăptărie şi decide să-şi ducă femeia acasă. nu are rost să vă explic de ce.

Laptaria lui Enache,
Laptaria lui Enache.
Laptaria lui Enache,
Laptaria lui Enache...

şi-a revenit. e un bărbat adevărat. complet.
bineînţeles asta a fost o interpretare de tip fast-food, ceea ce nu reprezintă neaparat gândurile celui care a scris versurile. e un fel de aducere aminte a modului în care tovarăşii & tovarăşele, mai târziu domni şi doamne, profesori şi profesoare de română încercau să ne bage interpretări de poezii de-a gata pe gât în jos, ca nu care cumva, doamne fereşte, să învăţăm să gândim cu capul nostru. până la lecţia viitoare vă rog să învăţaţi asta pe de rost, că dăm extemporal şi vă ia tovarăşa mama lui dracul dacă nu-mi ştiţi asta ca pe apă!


comentarii

 1. Roxa

  Uite-asa am avut io media 7.21 la romana in liceu. Si uite-asa am stat un an degeaba la taxa, la facultate. Si uite-asa ma urasc toti colegii cum ca io vreau sa le iau locul la buget. Da, scopul meu in viata. :-l

 2. Trifu

  Heghesule, esti suferind rau de tot...
  Huuuuuuuooooooooooooo!!!!!!!!!!!!! Irecuperabilule..........
  :d

 3. catalinheghes

  Heghesule, esti suferind rau de tot...
  Huuuuuuuooooooooooooo!!!!!!!!!!!!! Irecuperabilule..........
  :d
  da, dar ma tratez :P


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Termeni si Conditii de Utilizare